Գիտնականները թվարկել են ամենավտանգավոր մրգերը և բանջարեղենը, որոնց մեջ վտանգավոր քիմիկատներ են հավաքվում, և դա ծանր հիվանդությունների պատճառ է դառնում: Այս մասին գրում է rosbalt.ru-ն:
Ի տարբերություն ԱՄՆ-ի, որտեղ գյուղատնտեսական արտադրանքի մեջ ավելի քանի 100 քիմիկատների առկայություն է ստուգվում, և Եվրոպայի, որտեղ այդ թիվը կազմում է ավելի քան 50, Ռուսաստանում բանջարեղենը հազվադեպ են ստուգում, այն էլ` միայն 4 տեսակ թունաքիմիկատների առկայությունը:
Գիտնականները հատկապես վտանգավոր են համարում ելակը, որը հողին մոտ է աճում և որում թունավոր նյութեր են հավաքվում: Նաև վտանգավոր է տանձը, խնձորը, բալը և կեռասը:
Փորձագետները հիշեցնում են, որ բոլոր հատապտուղները, մրգերն ու բանջարեղենը պետք է լվանալ տաք ջրով, որպեսզի նվազեցվի վարակվելու վտանգը:
Հավանեցի՞ր, դե տեղեկացրու ընկերներիդ`






Մեկնաբանել Գրառումը